Fontos információk a szűrővizsgálatokról.

Fontos információk a szűrővizsgálatokról.

Beteg vagy? Beteg egy családtagod vagy barátod? Kétségbe vagy esve? Egy pillanat alatt összeomlott a jól felépített életed? Nem érted, mi történt?

Nap mint nap szembesülök ezekkel a kérdésekkel és élethelyzetekkel. Aztán mi, az egészségügyben dolgozók,  versenyt futva az idővel, mindent megteszünk, igyekszünk meggyógyítani. Amikor úgy érzékeled, nem történik semmi, akkor a háttérben sok ember tevékenykedik az érdekdben. Sajnos ez márcsak tűzoltás. Sokan úgy gondolják, a betegségek meggyógyítása az egészségügy feladata. Dehát az ember nem egy autó, amit betolunk a szerelő műhelybe, megjavítjuk, kitoljuk és minden mehet tovább, mintha misem történt volna.  Ez nem így van. A gyógyuláshoz Rád is szükség van, pontosabban Rád van szükség.  Sok év tapasztalatával a hátam mögött megpróbálok segíteni. Először abban, ha már beteg vagy, hogyan gyógyulahatnál meg,  ha még nincs ismert betegséged, miért kellene szűréseken részt venned a korai felismerés érdekében, de a legfontosabb, hogyan érhetnéd el, hogy ne is legyél beteg.

Nem fogsz tőlem csoda gyógyszerekről hallani, amit csak bekapsz és minden rendben lesz, nem foglak értesíteni a rák felfedezett de eltitkolt gyógymódjáról. Ha ilyesmire vágysz, más oldalakat keress fel.

De meg fogok osztani veled minden tudást, amit eddig sikerült megszereznem és amit ezután fogok megszerezni. Nem vagyok kutató orvos, tehát amit írok, azt másoktól tanultam és tanulom. Tehát ha nézeteimmel azonos tartalmakat találsz más weboldalakon, az nem a véletlen műve. Igyekszem megjeleölni a forrást, ha ez lehetséges, de nem minden esetben tudom megtenni, mert sokféle forrásból évek alatt szedtem össze. Ilyenkor tekintsd saját véleményemnek, amivel nem kell feltétlenül egyetértened.  Végig akarlak vezetni a megelőzés, a szűrés és a gyógyítás rögös útján.

Akkor vágjunk a közepébe (csapjunk a lovak közé):

Szűrővizsgálatok:  Miért kell  szűrésre járni?  Szűrővizsgálatokkal sokféle betegség kimutatható akkor, amikor tüneteket még nem okoz. Itt elsősorban a daganatos  betegségekre gondolok.

A daganat sokáig panasz metes, Panaszt akkor okoz, amikor kitör a környezetébe és beszövi a                környező képleteket ( szerveket ereket, idegeket) . A vese daganat igen nagyra megnőhet panaszmentesen. Tüntet akkor okoz, ha betör a vesemedencébe és vérvizelés jelentkezik, vagy ha a környző szövetekbe törve fájdalmat okoz, esetleg áttéteket képez csontokban, tüdöben, agyban. Korán felismerve  a tokba zárt daganat eltávolítható, a betegek többsége teljesen meggyógyul. Hasonló jó erdmény érhető el korai felismerés esetén a méhtest és méhnyak rákok esetében is.  A béldaganatok csak akkor okoznak panaszt amikor már kezdik elzárni a bélcsatornát.  Ezek a daganatok Ultrahang vizygálattal korai stádiumban jól felismerhetőek. A hasnyálmirigy daganatra a fájdalom nélküli sárgaság, vagy A következő cikkemben képeket fogok mutatni, hogy lássad, mi az, ami megmentheti az életedet.

 

 

A cikket megosztotta:

Katalin Dr.Horváth

No Comments

Post a Comment